Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İstanbul Çevresinde Haftasonu Kaçamağı Yapılacak Yerler

İstanbul Yakınlarında Haftasonu Gidilebilecek Yerler

Haftanın yorgunluğunu üzerlerinden atmak isteyenler fakat İstanbul’dan da çok fazla uzaklaşmak istemeyenler için İstanbul çevresinde haftasonu kaçamağı yapılacak yerler arasında birçok seçenek mevcuttur. Kişiler isterlerse kendi başlarına isterlerse de sevdikleriyle buralara gelerek muhteşem bir haftasonu keyfi yaşayabilirler.

İstanbul Çevresinde Haftasonu Kaçamağı

İş sebepleri veya farklı sebeplere bağlı olarak birçok kişi İstanbul’dan uzaklaşmak istememektedir. Böyle durumlarda en başta tercih edilen yerlerin başında İstanbul çevresi gelmektedir. Kısa mesafeli falan huzur dolu bir haftasonu tatili hem zamandan kazandırırken, hem de uzun ve yorucu yolculukların önüne geçmektedir.

1- Şile

İstanbul’a yakın olmasının yanında huzur dolu ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için Şile vazgeçilmez haftasonu seçenekleri arasında yer almaktadır. İstanbul’un yoğun kalabalık ortamlarından bir nebze de uzaklaşarak iş stresinden sıyrılmak isteyenler İstanbul’a sadece 70 km uzaklıkla yer alan Şile’ye gelerek buranın tarihi ve turist dokusunu yakından görebileceklerdir.

2- Sapanca

İstanbul’a yakınlığı ile en çok tercih edilen haftasonu için gözde tatil yerlerinden biri olan Sapanca, İstanbul’a 100 km uzaklıkta mavi ile yeşilin en güzel şekilde bir araya geldiği yerlerden biridir. Sapanca kendi içerisinde gezilecek birçok yere sahip olup buraya gelerek hem tatil yapıp hem de tarihin muhteşem yapısını görmek mümkün olmaktadır.

3- Ağva

İstanbul çevresinde haftasonu kaçamağı yapılacak yerler arasında enerji dolu bir yer olarak Ağva gerek kumsalı, gerek sahili ile deniz ve karanın birbirini en güzel şekilde yakıştığı gelenlere huzur dolu bir tatil vaat eden yerlerden biridir. İstanbul’a sadece 100 km uzaklıkta yer alan Ağva’da gezip görülmesi gereken birçok yer olup haftasonu tatilinin dışında uzun süreli tatiller içinde birden çok seçenek sunmaktadır.

4- Burgazada

Kısa süreli tatiller denildiğinde ilk akla gelenlerden biri adalar olmaktadır. Burgazada’ya gelerek balık keyfi yapmanın yanı sıra doğa yürüyüşü yaparak da keyifli zamanlar geçirmek mümkündür. Burgazada’ya gelmek isteyenler için İstanbul Şehir Hatları, Turyol ve Mavi Marmara firmaları belirli saatlerde buraya gelmek isteyenler için yolcu taşımacılığı yapmaktadır.

5- Karasu

Yaz aylarında haftasonu kaçağı yapmak isteyenler için Karasu en güzel tercihlerden biridir. Özellikle denize girmek isteyenler ve serinlemek isteyenlerin uğrak mekanları arasında yer almaktadır. Uzun bir kumsala sahip olması da buranın daha sık tercih edilmesini sağlamaktadır. Buraya günübirlik gelinebildiği gibi bölgede yer alan otellerde veya kiralık evlerde kalmak da kişilerin tercihine bağlı olmaktadır.

6- Kilyos

İstanbul’a 60 km uzaklığı ile bilinen Kilyos, İstanbul çevresinde kaçamak yapılacak en yakın yerler arasında yer almaktadır. Kliyos’un Cenevizlilerden kalma kalesi buranın tarihi önemini fazla ortaya koymaktadır. Dört mevsim kendine has güzelliği olan Kilyos’a gelenler balık yeme, denize girme ve yürüyüş yapma imkanlarına sahip olacaklardır.

7- Polonezköy

Bulunduğu şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıyrılıp doğa ile baş başa sessiz sakin bir haftasonu tatili geçirmek isteyenler için Polenezköy en güzel tatil seçeneklerinden biridir. Çoğu kişinin haftasonu kaçmağı için hayali kurduğu tatil İstanbul’a sadece 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Buraya gelerek yemyeşil doğanın tadını çıkararak buraya ait olan kahvaltıdan yapmak oldukça keyif verici olacaktır.

8- Garipçe Köyü

Sarıyer’de bulunan Garipçe Köyü köy tadında haftasonu kaçamağı yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden biridir. Köyde yapılabilecek aktiviteler kısıtlı olup doğa yürüyüşü yapmak ve buranın leziz balığından tatmak için bile buraya gelerek yöre halkının yaptığı doğal ürünlerden almak huzur verici olacaktır.

9- Riva

İstanbul’da yer alan Karadeniz’e de kıyısı olan Riva, sessiz bir o kadar da bol aktiviteleri ve huzur dolu bir haftasonu kaçamağı yapmak isteyenlerin vazgeçemediği yerlerden biridir. Şile ve Ağva’yı andıran yapısı burada yeşil ve maviyi bir arada görmeye imkan sağlamaktadır. Buraya gelerek kamp yapmak, tekne turuna çıkmak ve birbirinden farklı lezzetleri tatmak yapılabilecek en güzel şeylerden bazıları olmaktadır.

10- Yedigöller

Doğa ve fotoğraf meraklılarının uğrak mekanları arasında yer alan Yedigöller, Bolu’da yer almakla birlikte İstanbul çevresinde haftasonu kaçamağı yapılacak yerler arasındadır. Yeşilin birçok tonunu bulmanın mümkün olduğu Yedigöller’e ilkbahar ve Sonbahar’da gelenler bu farklı derinden görme imkanına sahip olacaklardır.

11- İğneada

İğneada İstanbul’a yakın haftasonu kaçamağı yapmak isteyenlere farklı bir seçenek olarak sunulan yerlerden biridir. Özellikle denizden ayrılamayanlar fakat kalabalıktan da bir o kadar uzaklaşmak isteyenler için bulunmaz fırsatlardan biridir. Burada yapılacak olan aktivite sadece denize girmekle sınırlı kalmayıp bölgede gezip görülecek birçok yer bulunmaktadır. İğneada Feneri, Beğendik Köyü, İğneada Ormanları ve İğneada Limanköy bu bölgede gezip görülecek bazı yerlerdendir.

12- Cumalıkızık

Mudanya’ya bağlı bir yer olan Cumalıkızık, tarihi dokusu nedeniyle oldukça fazla öneme sahip yerlerden biridir. Cumalıkızık UNESCO Dünya Mirası listesine de girmiş Osmanlı dönemine ait birçok eserin görülebileceği yerlerdendir. Buranın en önemli özelliklerinden biri köy yaşantısı ve tarihin bir arada görülebilme imkanının bir arada olmasıdır. Mudanya’y geldikten sonra buraya minibüsle gelip nefis köy kahvaltısının ardından buraları gezip görmek oldukça keyifli olacaktır.

13- Heybeliada

Adalar haftasonları dahil olmak üzere vazgeçilmez yerlerden biridir. En çok ziyaretçi çeken adalardan biri olmasının en büyük nedeni temiz doğa havasına ve muhteşem deniz manzarasına sahip olmasıdır. Huzur dolu ve keyifli ayrıca İstanbul çevresinde haftasonu kaçamağı yapılacak yerler arasında ilk tercih edilen yerden biri olmaktadır.

14- Kartepe

Yazları İstanbul çevresinde tatil yapmak isteyenlerin dışında Kartepe her mevsim tatilcilere bu fırsatı sunmaktadır. Kış aylarında kayak sezonu açılması ile birlikte hareketlenen Kartepe, yaz aylarında ise doğa meraklılarının uğrak yerleri arasında gelmektedir. İstanbul’a 100 km mesafede keyifli bir tatil fırsatı sunması tatilcilerin haftasonu kaçamağı yapılacak yerler arasında burayı da listelerine eklemesini sağlamıştır.

15- Taraklı

Son zamanlarda termal tesislere olan yoğun ilgi nedeniyle popülerliği giderek artan Taraklı Sakarya’da yer alan İstanbul’a yakınlığı nedeniyle sıklıkla tercih edilen yerlerdendir. Tarihi dokuya sahip olmasının yanında Longos ormanlarının da bu bölgede yer alıyor olması haftasonu kaçamağı yapmak isteyenler için diğer bir seçenek olmaktadır.

16- Kurtköy

İstanbul içerisinde Pendik’e bağlı olan Kurtköy özellikle sahil ve plajı ile gezip görülmesi gereken yerler arasında gelmektedir. Plajının kalabalık olması can sıkıcı olsa da İstanbul’dan ayrılmak istemeyenler için sunulan diğer tercihlerden biridir.

17- Gökçetepe Köyü

Edirne Keşan’a bağlı olan Gökçetepe Köyü, kamp yapmak isteyenlerin yanında haftasonu kaçamağı yapılabilecek yerler arasında gelmektedir. Orman havasını içime çekeyim hem de deniz havası alayım diyenlerin sıklıkla geldiği bu yer doğa yürüyüşü yapmak isteyenlere de huzur dolu bir haftasonu tatili vaat etmektedir.

Yorum Yapın