Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Balayına Gidilecek Yerler

Evliliğe hazırlığı süreci bir yandan yorucu, diğer yandan ise bir o kadar keyifli bir süreçtir. Bir ömür mutlu bir beraberlik için imza atan birçok çift düğünün ardından balayı planlaması yaparak güzel bir ve keyifli bir tatille düğün yorgunluğunu üzerlerinden atmak istemektedir. Türkiye’nin doğa harikası bir ülke olması tatil tercihinin Türkiye’den yana olmasını sağlamaktadır.

Türkiye’de Balayı Yerleri

Türkiye birçok tarihi ve coğrafi güzelliği bir arada barındırmasının yanında doğa harikası bir ülkedir. Bu nedenle birçok kişi balayı tatillerini yurtdışından ziyade Türkiye’de yapmak istemektedir. Türkiye’de yurtdışına göre ucuz balayı yerleri bulmak oldukça kolaydır. 

1. Bodrum

Yeni evli çiftlerin yılların vazgeçemediği balayı yerleri arasında Bodrum ilk sıralarda gelmektedir. Denizin berraklığı gökyüzünün maviliği ile buluştuğunda ortaya seyrine doyulmaz bir manzara keyfi çıkmaktadır. 

Bodrum’un doğal güzelliğe sahip olmasının yanı sıra kültür mirasına da ev sahipliği yapmaktadır. Gündüz hayatının canlılığının yanında gece hayatı da bir o kadar neşeli ve hareketli olmaktadır. Bodrum Deniz Müzesi, Bodrum Kalesi, Pedesa Antik Kenti gezip görülebilecek bazı yerler arasında yer almaktadır. 

2. Kapadokya

Son zamanlarda oldukça sık ziyaret edilen ve özellikle balayı çiftlerinin sık sık geldiği yerlerden biri de Kapadokya olmaktadır. Eşsiz doğal manzarasına eşlik eden balonlar burayı pek çok şehirden farklı kılmaktadır.

Kapadokya’nın peri bacalarıyla ünlü olması nedeniyle her yıl yerli ve yabancı birçok turistin de uğrak yerlerinden biri olmaktadır. Balonlar eşliğinde gün batımını seyretmek harika bir balayı tatili geçirmeyi sağladığı gibi, Kapadokya en güzel balayı yerleri arasında yer almaktadır. 

3. Yalova

Çoğu kişi düğüne hazırlık sürecinde fazla masraf yaptıklarından dolayı ekonomik balayı yerleri aramaktadır. Bu yerlerden biri Yalova olup, bu şehir çiftlere sakin ve huzur dolu bir balayı tatilinin garantisini vermektedir.

Yalova’nın birçok kaplıcaya sahip olması bir yandan tatil yaparken bir yandan da şifalı sulardan faydalanma fırsatı sunmaktadır. Ayrıca Yalova’ya gelerek doğa yürüyüşleri yapmak ve bisiklet sürmek de yapılabilecek aktiviteler arasında yer almaktadır.

4. Çeşme

Balayı çiftlerinin vazgeçemediği şehirlerden biri de şüphesiz Çeşme’dir. Çeşme’nin hem tarihi dokusu hem de sahip olduğu kumsallar burayı en çok tercih edilen balayı yerleri arasında olmasını sağlamıştır. 

Çeşme’ye gelerek Altınkum Plajı, Çeşme Kalesi, Dalyan gibi pek çok yer gezilip görülebilir. İlkbahar ve sonbahar aylarında gelindiğinde burada daha fazla vakit geçirerek daha fazla aktiviteye zaman ayrılabilmektedir.  

5. Marmaris

Marmaris balayı çiftleri için vazgeçilmez tatil beldesi olmasının yanında yıl boyunca yorulup dinlenmek isteyenlerin de uğrak mekanları arasında yer almaktadır. Bu şehre gelerek unutulmaz bir balayı tatili geçirmek mümkündür. 

Yeşil ve mavinin en güzel şekilde bir araya geldiği Marmaris daha çok turistik amaçla ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Birçok ünlü plaja sahip olması ve gece hayatının burada oldukça canlı yaşanması buranın en çok tercih edilen balayı yerleri arasında olmasını sağlamıştır. 

Yorum Yapın