Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Makedonya’nın İncisi Ohrid

Makedonya denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Ohrid adeta kendisini içine çeken küçük ama bir o kadar muazzam bir yerdir. Bu küçük şehre geldiğinizde kendinizden bir parça bulmanız muhtemeldir. Makedonya’nın kültürünü yansıtan ara sokakları ve seyrine doyulmaz Ohri Gölü bu şehre adeta ada havası katmış durumdadır. 

Ohrid’i gezmek isteyenler bu küçük şehir için tam 1 gün ayırdıklarında doyasıya gezmiş olacaklardır. Ohrid’in temiz ve berrak suyu görenleri kendine hayran bırakan güzelliğiyle dünyanın en temiz göllerinden bir olma özelliğini katmıştır. 

Ohrid’de Ne Yenir?

Ohrid’e gelince yemek yemek isteyenler yemeğe Balkanların leziz tatlarını tadarak başlayabilirler. Balkan mutfağı denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden olan yemekler, damakta unutulmaz tatlar bırakacaktır. Özellikle Ohli Gölünde tutulan alabalığın tadını başka bir yerde bulmak mümkün değildir.

Balkan yemekleri arasında köfte, sosis gibi birçok ev yapımı tat damaklarınızı şenlendirecektir. Diğer yandan Shopska Salatası yemeklerinizin yanına çok yakışarak yıllardır aradığınız o tadı bulmanızı sağlayacaktır.

Ohrid’in En Meşhur Yemekleri

Ohrid’in en meşhur yemekleri arasında börek gelmektedir. Böreğin Balkan kültüründe ayrı bir yeri olup özellikle patatesli ve peynirli börek bölgede oldukça meşhurdur. Aynı zamanda farklı olarak böreğin üzerine yoğurt koyarak servis ediyorlar. Diğer yandan Üsküp yöresine ait olan fakat Ohrid’de de tadına bakılmadan dönülmemesi gereken lezzetlerden biri köftedir. Köfte Balkan kültürünün en meşhur yiyecekleri arasında gelmektedir. 

Tatlılara gelindiğinde ise tadına adına olduğu gibi tadına olukça aşina olduğumuz tulumba tatlısı Makedonya’nın en meşhur ve lezzetli tatlıları arasında yer almaktadır.

Makedonya’nın Neyi Meşhur

Makedonya birçok çarşıya ve alışveriş yapılabilecek mekana sahip olan bir yerdir. Gerek bildiğimiz geleneksel pazarlar gerekse modern alışveriş mekanları ile oldukça hareketli şehirlerden biridir. Bu şehre gelip sevdiklerine ve akrabalarına hediye almak isteyenler resmin oldukça güzel yansıtıldığı tabloları alabilirler.

Ohrid incileriyle ünlü bir yerdir. Şehirde bulunan birçok mücevher mağazasını ziyaret ederek birbirinden şık tasarımlarla oluşturulmuş inci aksesuarları bulabilmek mümkündür. 

Makedonya’da Nerede Kalınır?

Makedonya’da otelde kalacak olanlar özel konfor ve kaliteli hizmet sunan otellerde hem dinlenip hem de huzur bulabileceklerdir. 

Hotel&Spa Tino Sveti Stefan

Pandemi şartlarına uygun olarak birçok hizmetten ayna anda faydalanmayı sağlayan otel, müşterilerine lüksü doruklarında yaşama fırsatı sunmaktadır. Birbirinden lezzetli kahvaltıları ile başlanan güne açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness gibi birçok aktiviteyi sığdırmak mümkündür. 

Hotel Super 8

Muhteşem konumuyla Makedonya’nın en çok tercih edilen otelleri arasında olan Hotel Super 8, Üsküp’te lüks bir otel deneyimi yaşamak isteyenler için en güzel seçeneklerden biridir. Gerek geleneksel mutfağın gerekse dünya mutfağının lezzetlerini tatmak isteyenler canlı gece hayatı ve hareketli şehir yaşantısını bir arada göreceklerdir.

Bu otelin incelemesi için yukarıdaki yazımı inceleyebilirsiniz.

Hotel Belvedere

Makedonya’nın Ohri şehrini en güzel temsil eden otellerden biri olan Hotel Belvedere, güleryüzlü ve kaliteli hizmet anlayışının bir arada olduğu dünya mutfağının yanında geleneksel yiyeceklerin de kolaylıkla bulunabildiği nadir otellerdendir. Otelde birçok aktiviteyi yapmak ve huzur dolu bir otel deneyimi yaşamak mümkündür.

Bu otelin inceleme yazısı için yukarıdaki yazıma göz atabilirsiniz.

Makedonya’da Saklı Şehir Üsküp

Makedonya’da yer alan kendini özellikle ticaret ve ekonomi alanında geliştiren Üsküp, dünyanın da en gözde şehirlerinden biridir. Makedonya’nın başkenti olmasının yanında pek çok tarihi ve doğal güzelliğe sahip olması sebebi ile de en sık ziyaret edilen şehirlerden biri olma özelliliğine sahiptir.

Üsküp’te Ne Yenir?

Üsküp’e gelenler hem buralara özgü yemekleri tatma hem de dünya mutfağına ait birçok lezzeti bir arada görme imkanı bulacaklardır. Bu küçük şehirde yer alan restoranlar her damak tadına hitap yiyecekleri müşterilerine sunmaktadır.

  • Elbasan Tava,
  • Ajvar,
  • Kuru Fasulye,
  • Cvapcici,
  • Mekitsa

Gibi yiyecekler bu şehre gelenlerin tatmadan dönmedikleri yiyecekler arasında yer almaktadır.

Üsküp’ün En Meşhur Yemekleri

Her yerin kendine özgü birtakım yemekleri olduğu gibi Balkan kültürüne ait geçmiş günümüze kadar gelen birçok lezzet Üsküp’ün en meşhur yemekleri arasında yerini almaktadır. Üsküp denildiğinde akla ilk gelen yiyecekler,

  • Köfte,
  • Kurutulmuş et,
  • Börek, en meşhur yiyecekler arasında yer almasının yanında Üsküp’ün en meşhur tatlıları arasında triliçe yer almaktadır.

Üsküp’ün Neyi Meşhur

Üsküp’te yer alan birçok dükkan ve alışveriş mekanlarında hediyelik eşya bulmak mümkündür. Bu dükkanlarda şehrin kültürüne yansıtan hediyeler olduğu gibi, mücevher satan dükkanlarda da en şık takıları bir arada görebilmek mümkündür. Özellikle Ohri’nin incileriyle anılan bir şehir olması bu durumu daha da etkili kılan durumlardan biridir.

Yorum Yapın