Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HUSER YAYLASI

Huser yaylası, 2700 rakımda bulunan, Rize’nin en güzel yaylalarından biridir. “Bulutların üzerine çıkmak” deyimini tam anlamıyla yaşadığınız bu harika yerde gün batımını izlemek unutamayacağınız tecrübeler arasında olacak.

HUSER YAYLASI NEREDE?

Huser yaylası, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer almaktadır. Konum olarak Ayder Yaylası’nın üst kısmında bulunmaktadır.

HUSER YAYLASI’NA NASIL GİDİLİR?

Huser Yaylası’na gitmek için öncelikle Ayder Yaylası’na ulaşmak gerekiyor. Ulaşımı Ayder yaylası üzerinden sağlanıyor. Ayder yaylasının yolu her arabayla ulaşılabilecek, asfalt bir yoldur. Girişte arabanızın türüne göre cüz’i miktarda ödeme yapılmaktadır. Huser yaylasına gitmek için 4×4 araç gerekmektedir. Yolları taşlı, virajlı ve dar olduğu için her arabanın çıkması mümkün olmuyor. Asfaltlı bir yol olmadığı için ve 2700 rakıma tırmanıldığı için yaylaya bilen bir şoförle çıkmak daha güvenli oluyor. Bu sebeple Ayder Yaylasından Huser yaylasına ve başka birçok yaylaya giden günlük ve saatlik tur araçları kalkıyor. Ayder yaylasından Huser yaylasına kişi başı 50 ₺ ye ulaşım mümkün. Ayder yaylasından Huser yaylasına ortalama 1 saatte varış sağlanıyor.

HUSER YAYLASI’NDA NELER YAPILIR?

Huser Yaylası’nda muhteşem sis bulutunu izleyip keyif sürmenin yanı sıra yapılacak birkaç aktivite de mevcuttur. Bu aktivitelerin en başında Huser Yaylası’nda salıncak keyfi yapmak geliyor. En tepeye kurulmuş olan salıncakla bulutların üzerinde sallanıp bu güzel anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Salıncağa binip fotoğraf çekinmenin ücreti 10 ₺. Beş dakika boyunca sonsuz bulut manzarasında sallanmak yaşanabilecek en güzel tecrübelerden biri… 

Huser Yaylası’nın en zirvesine kurulmuş olan kayıkta ‘Titanic Pozu’ vermekte oraya giden ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği aktivitelerden biri.

Rize’ye kadar gidilirde horon tepilmez mi hiç? Tulum ve kemençenin coşkusu ve muhteşem manzara eşliğinde horon oynayabilir, 2700 rakımda eğlencenin nirvanasını yaşayabilirsiniz.

Bulutların arasında sakin birkaç saat geçirmek isterseniz oradaki restoranda çayınızı yudumlayıp anın tadını çıkarabilirsiniz.

Huser Yaylası’nda gün batımını izlemek ise yapılabilecek en güzel aktivitedir. Her zaman göremeyeceğiniz bu büyülü manzarayı izleyip sevdiklerinizle anın tadını çıkarabilirsiniz.

HUSER YAYLASI’NDA KAMP

Huser Yaylası’nda kamp yapmak mümkün. Özellikle böyle doğa harikası bir manzarada, gün batımına eşlik eden sis deniziyle kamp yapmak muazzam bir tecrübe olacaktır. Huser Yaylası’na vardığınız zaman konaklayacak bungalov ev, restoran ve umumi tuvalet bulunmaktadır. Kamp yaptığınız zaman ihtiyaçlarınızı giderebilecek her şeye sahiptir. Ancak yolunun bozuk ve konumunun yüksek olması sebebiyle restoran ve konaklama hizmeti sınırlı sayıdadır. Çok geniş bir çeşitliliği yoktur. 

Yorum Yapın